Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

5 Boekentips voor bij het thema: 'Ik ben een kunstenaar'. Geschreven op: zondag 03 mei 2020

5 Boekentips voor bij het thema: 'Ik ben een kunstenaar'.
Voorlezen en boekjes kijken vinden bijna alle kinderen heerlijk om te doen! En het is ook nog eens onwijs goed voor de taalontwikkeling van jouw kleine. In deze blog geven we 5 leuke boekentips voor bij ons thema: 'Ik ben een kunstenaar'. Leuk om voor het slapen gaan voor te lezen en nog even te kletsen over het thema.

Het kleurenwinkeltje

Dit winkeltje is van Marjolein. Marjolein is dol op kleuren en daarom verkoopt ze prachtige gekleurde dingen. Dit mooie prentenboek leert je kind over kleuren en vormen. Mooi om samen te ontdekken.

Nijntje in het museum

Nijntje, een klassieker. Onze dochters zijn gék op de boeken van Dick Bruna en willen alle verhalen horen die Nijntje en haar vriendjes beleven. In dit boekje gaat Nijntje naar het museum met haar ouders. Ze ziet schilderijen en prachtige kunstwerken en besluit: 'Later als ik groot ben wordt ik kunstenaar'.
 
Ik ben een kunstenaar

Heeft jouw kind ook aan jou de vraag gesteld? En met de vraag bedoelen we: 'Wat is kunst?'. Daar kun je waarschijnlijk niet zomaar antwoord op geven. Dit mooie prentenboek helpt je op weg, want met dit boek wordt op een grappige manier uitleg gegeven aan de vraag: 'Wat is kunst?'.

De stip

Wat doe je met een kind dat zegt dat het niet kan tekenen? Juf weet wel raad met de onwillige Floor. Ze laat haar een stip zetten op een leeg vel papier en vraagt haar het te ondertekenen met haar naam.
Een mooi verhaal over Floor haar groeiende zelfvertrouwen. Iedereen kan een kunstenaar zijn! Dat wordt bewezen met dit mooie boek.

Het grote Rijksmuseum voorleesboek
s
Dit prachtige boek is misschien geschikter voor de al iets oudere kinderen. In dit boek hebben de beste kinderboekenschrijvers uit Nederland én Vlaanderen hun krachten gebundeld om kinderen meer te leren over kunst. Achter elk schilderij schuilt een verhaal, en in dit boek kom je achter die verhalen. Onwijs mooi boek, ook voor de ouders!


Dit waren onze 5 boekentips. Volgende maand bij het nieuwe thema hebben we weer 5 nieuwe boekentips!
 

Plaats een reactie