Menu
Uw winkelmandje is nog leeg

Boekentips bij het thema 'Dit ben ik' Geschreven op: dinsdag 11 augustus 2020

In de maand augustus staat onze 'Dit ben ik' box centraal. Met onze box leren kinderen spelenderwijs over hun lichaam en zintuigen, maar ook over familie, jouw woonplek en onze planeet. Als aanvulling op onze Knutselbox hebben we een aantal leuke boekentips voor jullie samengesteld.

Willewete - Zo zie ik eruit

De boekjes van Willewete zijn leuk vormgegeven en makkelijk te begrijpen voor jonge kinderen. Dit boekje is geschikt vanaf 3 jaar en gaat over het uiterlijk. Wat kun je allemaal doen met je ogen en welke kleur hebben ze eigenlijk? Dat is één van de vele vragen die ze beantwoorden in dit boekje.
 

Willewete - Zo werkt mijn lichaam

Dit boekje is aan te raden voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Dit boek gaat meer in op het menselijk lichaam: botten, spieren, organen en ook zintuigen. Waarom heb je eigenlijk haren op je lichaam? En wat is het grootste orgaan van het menselijk lichaam?

Willewete - Zo voel ik mij

Behalve je uiterlijk en innerlijk, hebben we als mensen natuurlijk ook gevoelens. Voor kinderen is dit nog niet altijd goed onder woorden te brengen. Met dit boekje kun je ze helpen om te leren over o.a. woede, verdriet en natuurlijk ook blijdschap!
 

Zo werkt mijn lichaam - Minna Lacey

Vooral de uitvouwpagina's in dit boek zijn bij kinderen favoriet. Het is een zeer geschikt boek voor kleuters en voor kinderen die net beginnen met lezen. Er staan leuke weetjes in, maar ook goede tekeningen over onze 'binnenkant'.

Vragen en antwoorden over onze wereld flapjesboek

Mijn dochter van bijna 3 is momenteel enorm fan van flapjesboeken. Hoewel dit boekje voor jonge kinderen vanwege de illustraties ook zeker leuk is, is het voor kinderen die al kunnen lezen ook nog eens heel leerzaam. Leer over onze wereld en bekijk achter de flapjes de antwoorden op waarom, waar en hoe!

Heb jij de box van deze maand nog niet? Bestel dan snel de Dit ben ik Knutselbox hieronder!

Box bestellen

Plaats een reactie